dimarts, 2 de desembre del 2008

Nosaltres fem les matemàtiques en català

Avui he visitat el blog del Prrofesor Potâcholv de Moldavia i mira per on hi té una vinyeta còmica que resumeix alguns dels meus comentaris sobre la moda de buscar l'omnipresència de l'anglès en les diferents àrees, fenomen per al qual s'ha creat un nou terme, anomenat AICLE (CLIL en anglès).


Tot i ser mestre d'anglès penso que se li e
stà donant una importància desmesurada a l'aprenentatge de les llengües estrangeres i que un cop passada la moda i cursa de les escoles per començar a impartir anglès a nivells d'Infantil -avui en dia, també podem trobar moltes llars d'infants que ho han introduït- ara el repte és fer el màxim d'hores curriculars (ja no parlem d'extraescolars) on l'anglès hi sigui present.

Estudis recents han demostrat que els nens i nenes que han començat a fer anglès en edats més primerenques, quan arriben a l'adolescència, no tenen més bon nivell que alumnes que van començar l'anglès més tard.

Per experiència puc dir que, en edats de primària, tampoc hi ha diferències significatives entre els alumnes que dediquen més de tres hores extraescolars a aquesta activitat i els que només tenen contacte amb l'anglès a l'aula.

No sé si estic equivocat, molt o poc, però pel que he pogut parlar amb altres mestres, no vaig gaire desencaminat.

.