dimarts, 16 de setembre del 2008

Política educativa a València

Darrerament m'estan arribant notícies des de la Comunitat Valenciana que deixen molt que desitjar dels seus governants.

Tot i que aquest bloc està centrat en l'anglès a primària principalment, el tema d'avui penso que bé mereix un post, doncs avui és la Secundària i demà pot arribar a la Primària.

Un dels temes més escandalosos d'aqueta política educativa és la manera com pensen tractar el tema de l'Educació per la Ciutadania. I no pel debat polític que ha obert l'assignatura, sinó pel tractament pedagògic o educatiu que en volen fer.

No cal que expliqui gran cosa, doncs els mestres i professors d'anglès n'estem al corrent.

El que sí que us faig arribar és un correu que m'ha arribat d'una professora d'anglès d'aquesta comunitat. No m'esplaiaré més. Ella ho diu tot:

Subject: Clases de Ciudadanía en inglés (generalitat valenciana)

Para nuestra vergüenza (dels valencians!!!)

Según publica el diario Levante, las instrucciones de la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana regulan que la clase de Ciudadanía, que en su día se decidió se impartiría en inglés, ante la escasez de profesores de Historía o Filosofía que dominen dicho idioma, la darán acompañados del de Inglés. Para facilitarles la labor, la Conselleria ha distribuído el siguiente video didáctico como ejemplo de traducción simultánea.
Eso para que quede claro que de boicot a la asignatura nada y de falta de planificación menos porque todos los materiales ya estaban preparados con suficiente antelación.