divendres, 7 de novembre del 2008

Les Webquests

De tant en tant, retrobem recursos que ja feia un temps que no fèiem servir. En aquest cas m'he retrobat amb la pàgina d'angles365 dedicada a les Webquests. Hi havia un enllaç trencat (ja actiu) que duu a la pàgina de la Comunitat Catalana de Webquests, de la qual, la Carme Barba és una de les seves principals impulsores.

Transcric la definició de Webquest de la Comunitat Catalana de Webquests, una de les definicions més actuals:


Una WebQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.



Les webquests, doncs, són una bona metodologia de treball, tant pel que ens està demanant actualment la societat als professionals del món educatiu, com per preparar als nostres alumnes per l'ara i pel demà.

Feu un cop d'ull tant al primer enllaç de l'apartat de webquests d'angles365, com de la pàgina de la Comunitat Catalana de Webquests. En tots dos hi trobareu una base de dades amb Webquests en anglès per a nois i noies de Primària.