diumenge, 9 de desembre del 2007

Is she familiar to you, Carolyn Graham?

Ara fa uns 15 anys, quan vaig començar a exercir de mestre d'anglès, vaig fer-me amb tres llibres d'aquesta autora, i recordo haver portat a l'aula dos o tres chants d'aquests llibres. En aquell moment encara no coneixia la seva trajectòria professional.

Aquest curs va ser convidada a Barcelona per l'APAC per impartir la conferència inaugural de la seva convenció i, aquests dies, he llegit l'entrevista que li van fer a La Contra (contraportada) de La Vanguardia aprofitant la seva estada a Barcelona.

Tot això m'ha dut a redescobrir aquesta cantant i mestra, per cert, no sé on vaig desar els llibres.

La Carolyn Graham utilitza el ritme del jazz per il·lustrar els patrons naturals de l'entonació i accentuació de l'anglès americà. Aquest mètode permet millorar la competència oral i escrita en la llengua anglesa, reforçant les habilitats discursives i les estructures gramaticals en situacions quotidianes.

Els meus alumnes tenen vuit i nou anys i adoren els chants, les cançons i els poemes. Quan són petits és el millor moment per explotar aquest recurs que també dóna moltíssimes possibilitats d'integració en el currículum musical (AICLE). Si de petits els fem cantar, aprendre poemes curts i fer-se els amos dels chants, quan siguin adolescents serà més fàcil integrar les cançons en llengua anglesa en el currículum escolar.

Per cert, he anat a la videoteca (Youtube) i he trobat aquests dos clips:

El primer són mestres de Galícia fent The little red hen chant de la Carolyn Graham en un curs a Canterbury.


El segon són alumnes de 3r del CEIP Pare Algué de Manresa dient un chant sobre Halloween treballat prèviament a classe.


Si voleu escoltar una mostra del seu treball, podeu fer-ho d'aquests chants inclosos en el seu Children's Picture Dictionary.