dijous, 20 de desembre del 2007

Un guiño a María Jesús

Quan vaig començar a crear angles365, ho vaig fer perquè no hi havia en aquell moment cap espai a Internet que fos com el que jo havia estat buscant. Volia un espai on es recollissin materials útils i pràctics i d'immediata aplicació a l'aula; un espai on es parlés de les diferents experiències d'altres mestres d'anglès; un espai que oferís enllaços a activitats clares i pràctiques i un espai on poder demanar opinió, suggeriments i col·laboració a altres companys d'anglès de les etapes d'Infantil i Primària; tot això de forma gratuïta i sense la ja omnipresent publicitat.

Angles365 no ofereix enllaços a infinitat de pàgines web d'anglès, sinó que intenta oferir de manera directa el material, activitat o recurs que s'està buscant. Per això són poques les pàgines enllaçades i recomanades.

Avui, vull fer una altra petita excepció i us vull recomanar l'espai o espais web que està creant la María Jesús Rodríguez en relació a la llengua anglesa a infantil i primària. (1)

Fa anys que la María Jesús dedica esforços a compartir el seu treball, ajudar i col·laborar amb qui li ho demana, ser la primera a proposar i dur un projecte endavant, estar al dia en innovacions i metodologies a l'aula... bé, qui la coneix sap que em quedo curt.

Els espais que ella ha creat i que, quan el temps li permet, va actualitzant són Fantastic PreSchool(2) i Fantastic Primary. Ja fa un temps que segueixo el seu treball i aquests espais m'han convençut. Podria dir que són cosins d'angles365, ja que tenen una mateixa filosofia: són clars, pràctics i gratuïts, a més a més d'haver-se creat perquè puguin ser d'utilitat a la comunitat de mestres d'anglès d'aquests nivells.Podreu veure que els espais de Fantastic i Angles365 comparteixen materials i, tot i que la Maria Jesús i jo no n'hem parlat mai (3), són punts de referència un per l'altre i estem sempre disposats a col·laborar mútuament i intercanviar les nostres idees.

Feu-ne una ullada i de segur que hi trobareu idees i materials pràctics per a l'aula. La pàgina de Fantastic Primary és de recent creació i potser no trobareu tants materials com espereu, però, coneixent la Maria Jesús, aviat serà un web de referència pels mestres d'anglès.

(1) També és admirable la feina que ha fet en relació a les TIC i l'Educació Infantil.
(2) En aquests moments, l'enllaç de Fantastic PreSchool no està disponible, potser per una reestructuració de continguts.
(3) Hem mantingut correspondència via mail en diferents ocasions i per temes diversos, però mai no hem parlat dels respectius espais web.

1 comentari:

mjesusra ha dit...

¡¡¡Acabo de descubrir este comentario!!! Y estoy sorprendidísima, por lo inesperado. Es que me parece increíble que alguien pueda dedicar unos minutos a hablar del trabajo que realizo. ¡¡Si no es más ni menos que lo que muchísimos otros profesores están realizando desde hace años!!

La única diferencia es que Internet me permite compartirlo (como tú llevas también haciendo mucho tiempo con todo lo que recoges: enlaces, canciones, juegos...).

Toda la vida he estado recibiendo gratis el conocimiento y el trabajo de otras personas. Y, siguiendo la filosofía de "cadena de favores", simplemente doy lo que yo antes he recibido. No hay más mérito que ése (... y el placer de compartir).

Te agradezco enormemente tus palabras (tan engrosadas, que me hacen engordar también, jajaja... menos mal que no entiendo mucho el catalán, porque me habría engreído demasiado). Sabes que yo admiro tu trabajo desde hace tiempo, y lo he publicitado con cuantos teachers hablo, de los siete mares conocidos. Y también sabes que puedes contar conmigo para lo que precises, si está en mi mano.

Aunque no hablemos ni comentemos directamente, no es más que por falta de tiempo (¡¡escasísimo!!) y por discreción (no me gusta entrometerme en el correo de otro, sin más). Pero desde hoy cuenta con otro buzón abierto.