dilluns, 10 de desembre del 2007

English days

Avui he rebut un correu on se m'anunciava el segon English Day de la Selva II. He pensat que n'havia de fer cinc cèntims al bloc, d'aquesta experiènca. De segur que d'aquí uns anys, de la mateixa manera que hi ha un Dia escolar de la Pau, Carnaval, Setmana Cultura... i altres, molts centres tindrem el nostre English Day.

English Day és un projecte anual en el que a través de la cooperació entre diferents grups d'alumnes i mestres, de cicle superior de primària, es pretén utilitzar la llengua anglesa en un context lúdic, funcional i divertit.

Fa deu anys, des dels Serveis Educatius de la Selva I van organitzar el primer English Day, sis anys més tard, van inaugurar el seu alguns CEIPs de la Garrotxa amb col·laboració amb els seus Serveis Educatius, i aquest és el segon any que han organitzat el seu English Day altres centres de La Selva, coordinats amb el Centre de recursos de la Selva II.

Durant tot el curs es planifiquen una sèrie d'activitats, com són la creació i tria d'una mascota, la preparació de tallers, la realització d'activitats on line i d'altres, que culminen a final de curs amb una trobada conjunta en la qual es posen en comú tots els aspectes treballats.

Quan vaig conèixer, ara fa set o vuit anys, l'experiència del tercer English Day, se'm va passar pel cap organitzar-ho a la meva zona. Primer, potser només amb el meu centre (tenim tres línies) on els alumnes de 6è podien preparar activitats per als més petits. Més tard, potser, hi podrien participar dos o tres centres més... Només era un pensament, perquè coordinar i dur a terme aquesta activitat demana ganes i temps, no només d'una persona, sinó de tot un grup de mestres i les seves escoles i tots sabem que una cosa és fer projectes i una altra posar-los en marxa.

Cal felicitar als companys que ho estan duent a terme, per la seva dedicació i perquè és un bon projecte intercentres.

Us deixo el vídeo de l'English Day de l'any 2000, si voleu veure el de 2004 i 2007, cliqueu aquest enllaç.