dilluns, 7 de gener del 2008

Aprendre anglès mentre dormim

Avui he estat llegint sobre la hipnopèdia. En un principi es presentava com l'aprenentatge mentre es dormia, en base a anar escoltant repetidament una gravació amb els continguts que s'havien d'aprendre.

Avui en dia, hi ha pocs entesos que donin suport a aquest mètode d'aprenentatge, tot i així, he trobat que alguns ho han volgut aplicar a l'aprenentatge de l'anglès i fins i tot ho anuncien a internet com a mètode científic. Dos dels molts exemples que podem trobar a la xarxa:

http://www.sleeplearning.com.ar
http://www.hipnopedia.com

Segons alguns d'ells, podem ser capaços de comunicar-nos en un anglès molt bàsic en diferents situacions en tan sols cinc dies! Wow!

A part de presentar el mètode com a científic i de garantir la seva eficàcia, ens presenten l'anglès com una llengua fàcil d'aprendre, ja que tothom té al seu subconscient 500 paraules angleses degut a que aquestes ja es troben a la nostra cultura; que amb tres dies podem aprendre unes 1000 paraules i que no se n'utilitzen més de 1500 en les converses usuals; que els nens aprenen a comunicar-se sense necessitat d'escriure la llengua i, és clar, la simplicitat de la gramàtica anglesa en els aprenentatges bàsics. Si a tot això, li afegim que unes sessions d'hipnosi ens ho faciliten... en poques setmanes podríem arribar a defensar-nos en unes quantes llengües.

I jo escarrassant-me cada dia perquè els meus alumnes, si més no, mantinguin i practiquin l'anglès que saben. Utilitzo un mètode equivocat? Potser sí que a l'ESO, on hi ha més d'un alumne que dorm durant l'hora de classe, podríem aplicar exitosament aquest mètode.

Si voleu saber quines són les 1000 paraules més utilitzades en la llengua anglesa en l'aprenentatge de l'anglès, aquí teniu aquest enllaç.