dimarts, 6 de novembre del 2007

A.I.C.L.E. (C.L.I.L.)

Reprenent el fil del meu anterior missatge, us presento el que serà el nostre amic durant uns anys: el terme A.I.C.L.E. (en anglès C.L.I.L: Content and Language Integrated Learning).

Com ja hi ha força companys que hi han estat treballant, us deixo l'enllaç a la presentació que podem trobar a XTEC:

Aprendizaje Integrado de Contenidos y Lenguas (AICLE) en el contexto escolar europero

Eurydice
Ministerio de Educación y Ciencia. Secretaria General de Educación; Eurydice. Unidad Europea; [Bruxelles]; Eurydice. Unidad Española; [Madrid], 2006

Aquest estudi ofereix una anàlisi detallada de com s'organitza l'oferta educativa de l'Aprenentatge integrat de continguts i llengües (AICLE) , del estatus de les llengües d'aprenentatge i de les mesures adoptades per a la formació i contractació del personal docent adequat. Per mitjà d'aquest tipus d'ensenyament els alumnes aprenen les matèries bàsiques del currículum al mateix temps que exerciten i perfeccionen les seves competències lingüístiques. Es combinen matèries i idiomes amb l'objectiu de preparar millor els alumnes en una Europa en la qual hi ha cada vegada més mobilitat. També comenta que la posada en pràctica d'aquest tipus d'ensenyament té el problema de la manca de docents.

L'enllaç que ens permetia poder descarregar el document en PDF a Eurydice.org s'ha trencat, així que si algú coneix on es pot trobar aquest document, que ens el faci arribar.

I també us deixo la pàgina de la coneguda Isabel Pérez on hi trobareu força informació.

No m'allargo més, esmento només un exemple d'aplicació pràctica de AICLE que s'està duent a terme al CEIP Vila Olímpica de Barcelona.


En seguirem parlant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Al catàleg d'AICLE del CRLE trobareu enllaços d'interès. Entre aquests, des de la secció Ready-to-use materials